A holmatro®

Holmatro Mastering Power Transparant BackgroundA holmatro® ipari és műszaki-mentőfelszereléseket gyártó és forgalmazó céget 1967-ben alapították Hollandiában.

A cég kezdetben csak ipari hidraulikus berendezésekkel kereskedett. Partnerei a hajógyárak voltak. A hetvenes évek elején a holmatro® saját jogon gyártásba kezdett, és a műszaki-mentőszerszámok gyártása hamarosan a cég második legnagyobb termékköre lett. Napjainkban a gyártási programban szereplő hidraulikus mentőszerszámok választéka jelentősen kibővült. A teljesség igénye nélkül említhetjük a vágók, feszítők, mentő-hengerek, kombi szerszámok, hidraulikus tápegységek mellett, a pneumatikus emelőpárnákat, léktömítő eszközöket, üvegvágókat, a hidraulikus emelők, és ajtónyitók illetve a PowerShore™ erős támasz rendszer teljes választékát.

A holmatro® termékeit Hollandiában és az Egyesült Államokban állítják elő, csúcsminőségű gyártóüzemekben. A vállalat filozófiájának középpontjában az innováció, a minőség és a szolgáltatás áll. A szolgáltatások kiterjedt körének köszönhetően – beleértve a karbantartást és az oktatást – a termékek évekig használhatók. A holmatro® nagynyomású hidraulikus, pneumatikus és mechanikus mentőeszközöket fejleszt, gyárt és értékesít, valamint mindezen eszközök szervizhálózatát is biztosítja. Termékeiket és szolgáltatásaikat tűzoltó és mentő szervezetek részére kínálják világszerte, kiterjedt kereskedő hálózaton keresztül, mely az összes kontinenst felöleli. A forgalmazást és szervizelést végző partnerek a holmatro® -nál kapnak kiképzést. Ezért választják ezeket az eszközöket a mentésben dolgozók világszerte. Ha elkezdi használni a holmatro® termékeit, örökre ragaszkodni fog hozzájuk.

Alapvető érték a holmatro® filozófiájában:  a minőség

A mentőeszközöknek – bármely más eszközzel szemben – jobban kell teljesíteniük és megbízhatóbbnak kell lenniük bármilyen körülmények között. Ezért a vállalat, illetve minden terméke megfelel a legmagasabb minőségi és teljesítmény szabványoknak:

 • ISO 9001 vállalati akkreditáció 1992 óta
 • 1993-tól csak UL-listás mentőeszköz márka az Egyesült Államokban
 • megfelelés az európai EN 13204 előírásoknak, ill. az amerikai NFPA 1936 előírásoknak, amennyiben szükséges
 • a pneumatikus emelőpárnák megfelelnek az EN 13731 előírásoknak

 


A Szifire Kft. által forgalmazott termékkategóriák

Műszaki mentő

 • Vágószerszámok
 • Kombi szerszámok
 • Feszítő szerszámok
 • Hengerek
 • Tápegységek és tömlők
 • Tömlők, tömlőorsók
 • Emelő- és feszítőpárnák
 • Támasztó és stabilizáló eszközök
 • Kiegészítő eszközök
 • Greenline sorozat

Speciális taktika

 • Tömlők
 • Szerszámok

Ipari

 • Karimafeszítők
 • Anyavágók
 • Csőszorítók
 • Kábelvágók

Legújabb termékek: Greenline EVO akkumulátoros szerszámok

b01

Az akkumulátoros mentőeszközök új fejlődési szintje

A Holmatro bevezette akkumulátoros eszközeinek legújabb generációját, mely – változatlan teljesítmény mellett – minden eddiginél gyorsabb működést jelent. Az új sorozatot Greenline EVO néven ismerhetjük meg, és tartalmaz három vágószerszámot, három feszítőszerszámot, négy kombinált szerszámot és két feszítő hengert. Az összes Greenline EVO termék 33%-kal gyorsabb: ugyanazt a teljesítményt nyújtja – rövidebb idő alatt.

b02

További információért kérjük, keresse fel: www.holmatro.com


Legújabb termékek: az 5000-es sorozatú vágószerszámok

a031

Még könnyebb és még ergonomikusabb, mint bármely korábbi típus, ugyanakkor teljesítménye változatlan: ez jellemzi a Holmatro új, 5000-es sorozatú vágószerszámait. A fejlesztés legfontosabb irányát a súlycsökkentés és a tökéletesített ergonómia jelentették, miközben megmaradt a modern gépjárművek vágásához szükséges optimális vágóteljesítmény. Mindezt új anyagok alkalmazásával, komponens integrációval és innovatív tervezéssel érte el a cég. Az új 5000-es vágószerszámok sokkal könnyebbek, mint az előző generáció volt, ezért jelentősen csökkentik a felhasználó fizikai terhelését. Ez a megterhelés még tovább csökken egy speciális modell esetén, ez pedig a ferde vágószerszám. Mindkét modell (egyenes, ill. ferde pengés változat) elérhető Greenline akkumulátoros technológiával is, mely növeli a mozgás szabadságát.

Ferde vágószerszám CU 5050 i

a032

Ezzel a ferde pengéjű vágóval még ergonomikusabban tudunk vágni a gépjármű felső, ill. alsó részein, mivel nem kell a szerszámot túl magasra emelnünk a tető vágásakor, vagy túl mélyre hajolni az alsó küszöb esetén. Továbbá a ferde vágó használatakor az oszlopok oldal irányú vágásánál nagyobb mozgásterünk van a szerszám gépjármű felé történő elmozdulása esetén. A körbefutó hordozó fogantyúnak köszönhetően pedig mindig a legkedvezőbb helyzetben használhatjuk az eszközt a gépjármű bármelyik oldalán. A CU 5050 i vágószerszámot széleskörűen tesztelték a legújabb gépjármű prototípusokon.

Modellek: CU 5050, CU 5050 i, GCU 5050, GCU 5050 i

a03

 


tabl2

További információért kérjük, keresse fel: www.holmatro.com


Legújabb termékek: az 5000-es sorozatú feszítőszerszámok

a01
Az új 5000-es sorozatú feszítőszerszámok kifejlesztésénél az elsődleges szempont a tömeg csökkentése volt, anélkül, hogy ez a feszítőerő vagy a feszítő távolság kárára ment volna. A Holmatro mindezt új anyagok alkalmazásával, alkatrész integrációval és innovatív tervezéssel érte el. Az eredmény 5 új feszítőszerszám kiváló teljesítmény/tömeg mutatóval, mely jelentősen csökkenti a kezelőre háruló fizikai igénybevételt. 2 modell akkumulátoros változatban is elérhető, elősegítve ezzel a szabadabb mozgást.

Még az eddigieknél is könnyebb

Az 5000-es sorozata02 figyelemre méltó új modellje az SP 5240 CL feszítőszerszám.

A CL betűk a ’Compact Lightweight’-re, vagyis a kompaktságra, és a könnyű súlyra utalnak.

A SP 5240 CL feszítő tömege csupán 9.9 kg, mely kimagaslóan alacsony, az egyébként is kis súlyú, új 5000-es modell sorozaton belül. Ugyanakkor rendelkezik mindazokkal a feszítő képességeket, ami egy beszorult sérült kimentéséhez szükséges.

Mint az összes 5000-es modell, így az SP 5240 CL is a legmodernebb gépjárműveken lett széleskörűen tesztelve.


További modellek: SP 5240, SP 5250, SP 5260, SP 5280

a011

tablazat1

További információért kérjük, keresse fel: www.holmatro.com


Példák a termékekre

(A képeket kattintással lehet egészben megtekinteni.)