Konzultáció az oktatókkal  

  • 2014. szeptember 17.

2014. szept. 16: A műszaki mentésben a járművek passzív biztonságával kell versenyben lenniük a mentőeszközöknek és a korszerű mentési technológiáknak. Annak érdekében, hogy ez a jövő tűzoltói számára elérhetővé váljon a BM OKF Műszaki főosztálya és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ (KOK) oktatói részvételével tartottunk konzultációt a Holmatro legújabb akkumulátoros szerszámairól.

Az értő kezekben ezek az eszközök életre keltek. Közülük is különös érdeklődés övezte a nulla emissziójú szerszámokat. Ennek egyszerű okai vannak: használati előnyeik rendkívüliek!

Az új passzív védelemmel ellátott gépjárműveken alkalmazva az U alakú pengék behúzzák még a legszélesebb anyagot is a vágás tövébe, ahol a legnagyobb a vágóerő. A i-Bolt technológiának köszönhetően nő a vágóteljesítmény, és ami különösen fontos, szűkebb helyekre is bejut.

Lítium-ion akkumulátoros technológia hosszú működési időt és gyors feltöltést (60 perc) biztosít.

Emisszió-mentes, ami a tápegység füstmentességét, zárt térben való alkalmazási lehetőségeit jelzi. Alagutak, buszok, vonatok, összedőlt épületek baleseteinél optimális.

A 19 kg-os eszköz teljesítménye a korszerű járművek passzív védelmével is könnyedén megbirkózik, 355 kN/t maximális vágóereje, 159 mm maximális vágási nyitást tesz lehetővé. Ezért méltán volt a konzultáció slágere.