A Holmatro bevezeti az ECO suttogó üzemmódú tápegységeit

  • 2015. január 20.

02A Holmatro bevezetett Spider sorozatú tápegységei 3 típusánál egy új üzemmódot, amely minimalizálja a zajszintet és az olajfelhasználást: ez az ECO suttogó üzemmód.

Ha egy hidraulikus mentő szerszámot egy ilyen tápegységgel működtetünk, a motor sebessége automatikusan maximálisra növekszik, az optimális eszközteljesítmény érdekében. Ha már nem használjuk az eszközt, a motor visszakapcsol ECO suttogó üzemmódra, amely a tápegységet alacsony alapjárati fordulatszámon működteti. Így nemcsak az olajfelhasználás csökken, mely növeli az üzemidőt, hanem a zajszint is csökken. Egy csöndesebb tápegység kevésbe stresszes a sérült számára és növeli a kommunikáció hatékonyságát a mentés helyszínén. És mivel nincs szükség arra, hogy a tápegységet kikapcsoljuk a beavatkozások között, így mindig azonnal üzemkész.

Hogyan működik?

Az ECO suttogó üzemmód 15 m-es CORE tömlő hosszúságig működik. Miután csatlakoztattuk az eszközöket és bekapcsoltuk a tápegységet, egyszerűen nyomjuk meg az ECO gombot a tápegységen, ami aktiválja és optimalizálja ezt a funkciót a használt mentőeszközökre vonatkozóan.

Tápegység típusok

A következő Holmatro Spider sorozatú benzinmotoros tápegységek rendelkeznek ECO suttogó üzemmóddal: SR 10 PC 1 E (egy szerszám működtetésére) és SR 20 PC 2 E és SR 40 PC 2 E (két szerszám egyidejű működtetésére). Kaphatók átalakító készletek is, melyekkel a már meglévő, az előzőekkel egyenértékű tápegységekbe utólag is beépíthető az ECO suttogó üzemmód.