Interschutz 2015

  • 2015. június 24.

7 ok, amiért érdemes volt meglátogatni a Holmatro standját az Interschutz kiállításon, Hannoverben, 2015. június 8-13 között

Int1Holmatro mentési gyakorlat

16 országból 29 csapat nevezett a 35,000 eurós összdíjazású versenyre, ahol a tűzoltóságok valós baleseti szituációkban bizonyíthatták felkészültségüket, illetve próbálhatták ki a legújabb Holmatro eszközöket. Magyarországot a KÖTÉL (Kaposvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület) képviselte a mentési kihívás versenyen.

 

Int2Akkumulátoros eszközök

A Greenline sorozat öleli föl a Holmatro akkumulátoros eszközeit, beleértve a tápegységet és a mentőszerszámokat is, amelyek jellemzői a zéró kibocsátás, a csökkentett zajszint, a kisebb energia felhasználás és a környezetbarát kivitel. Használatuk elsősorban zárt (földalatti) helyeken, illetve helységekben előnyös.

 Int3Ügyességi játék az új SP 5240 CL feszítővel

Safetypen-t (ablaktörtő és biztonsági öv vágó egyben), illetve iPad-et lehetett nyerni abban az ügyességi játékban, melyben megtapasztalhattuk az új ultrakönnyű, és kompakt feszítőszerszám előnyeit: a könnyen mozgathatóságot és irányíthatóságot.

 

 

Int45000-es sorozatú feszítők

Az új feszítők egyesítik magukban a kis tömeget és az optimális feszítőerőt, illetve a feszítő távolságot, ezzel új nemzetközi standard-et állítanak fel. Külön említésre méltó az SP 5240 CL szerszám, mely mindössze 9.9 kg tömegű és mindent tud, ami egy gépjárműbe szorult sérült kimentéséhez szükséges.

 

Int5VET könyv – 9 nyelven

A Gépjármű Mentési Technikák könyv szerzője Ian Dunbar, a Holmatro saját mentési tanácsadója. A könyv, mely kedvezményes 10 eurós áron volt kapható a kiállításon, részletesen bemutatja a közúti balesetek során alkalmazható biztonságos, metodikus és sérült központú mentési technikákat. QR kódokkal számos videót is letölthetünk a könyvből.

Int6Virtuális valóság – a sérült szemszögéből

Elképzelte már valaha, hogy milyen lehet átélni, ha Holmatro eszközökkel mentenek ki bennünket egy balesetes gépjárműből? Most mindezt valósággá vált, ugyanis az Oculus Rift szemüveggel egy 360°-ban rögzített videó részeseivé válhattunk és a sérült szemszögéből követhettük végig a mentési folyamatot.

 

Int7Újítás: ferde vágószerszám

A Holmatro bemutatta legújabb fejlesztését, a 30°-ban elforgatott vágópengét. Az egyedi tervezés kiváló ergonómiát biztosít a vágószerszámnak, ugyanis bármilyen irányú vágás esetén jobban hozzáférünk a vágandó anyaghoz. Nem kell a szerszámot a fejünk fölé emelni a tető vágásakor, nem kell mélyen lehajolni az alsó küszöb esetén, illetve az oszlopok oldal irányú vágásánál is kényelmesebben tarthatjuk, illetve könnyebben mozgathatjuk az eszközt. Az elforgatás történhet jobb ill. bal irányba is, melyet a szerszámon körbefutó hordozó fogantyú tesz lehetővé.