5000-es sorozatú vágószerszámok

  • 2015. július 2.
A Holmatro bevezette új, 5000-es sorozatú vágóit

5000.3Még könnyebb és még ergonomikusabb, mint bármely korábbi típus, ugyanakkor teljesítménye változatlan: ez jellemzi a Holmatro új, 5000-es sorozatú vágószerszámainak első két bemutatott modelljét. A fejlesztés legfontosabb irányát a súlycsökkentés és a továbbfejlesztett ergonómia jelentették, miközben megmaradt a modern gépjárművek vágásához szükséges optimális vágóteljesítmény. Mindezt új anyagok alkalmazásával, komponens integrációval és innovatív tervezéssel érte el a cég. Az új 5000-es vágószerszámok sokkal könnyebbek, mint az előző generáció volt, ezért jelentősen csökkentik a felhasználó fizikai terhelését. Ez a megterhelés még tovább csökken egy speciális modell esetén, ez pedig a ferde vágószerszám. Mindkét modell (egyenes ill. ferde pengés változat) elérhető Greenline akkumulátoros technológiával is, mely növeli a mozgás szabadságát.

Ferde vágószerszám CU 5050 i

5000.4Ezzel a ferde pengéjű vágóval még ergonomikusabban tudunk vágni a gépjármű felső ill. alsó részein, mivel nem kell a szerszámot túl magasra emelnünk a tető vágásakor, vagy túl mélyre hajolni az alsó küszöb esetén. Ezenkívül a ferde vágó használatával az oszlopok oldal irányú vágásánál is nagyobb mozgásterünk van a szerszám gépjármű felé történő mozgatásához. A körbefutó hordozó fogantyúnak köszönhetően pedig mindig a legkedvezőbb helyzetben használhatjuk az eszközt a gépjármű bármelyik oldalán. A CU 5050 i vágót is széleskörűen tesztelték a legújabb gépjármű prototípusokon.

Optimális teljesítmény a modern gépjárműveken

5000.5

A bemutatott modellek (CU 5050 és CU 5050 i) NCT vágók, melyek optimális vágóteljesítményt biztosítanak a modern gépjárművek esetén. Az ezt elősegítő tényezők:

  • Új Gépjármű Technológia (NCT) pengék. Ezek az U alakú pengék könnyedén körbefogják a széles gépjármű oszlopokat és automatikusan behúzzák a vágandó anyagot a pengék tövéhez, közel a központi csapszeghez, így a vágás az eszköz legerősebb pontjában történik.
  • Optimális vágóél. Továbbfejlesztettük az NCT pengék vágóéleit a pengék élettartamának növelése, illetve a modern gépjárműveknél elérhető legjobb teljesítmény érdekében.
  • A csapszeg (i-Bolt). Ez a központi lapos csapszeg közvetlenül – nincs köztes pengetartó – és szorosabban préseli össze a pengéket, amely jobb vágóteljesítményt eredményez. Ez a kialakítás jobb hozzáférést biztosít szűk helyeken is.

 

Egyéb jellemzők és előnyök

5000.6

  • Az ergonomikus hordfogantyú nagyobb komfortot biztosít a felhasználónak bármilyen munkavégzési helyzetben
  • Hat darab nagy fénykibocsátású LED van beépítve a hordozó fogantyúba
  • Szabadalmaztatott CORE technológia: egyetlen tömlőben egyesül az előremenő és visszafolyó ág, ezzel a mentés biztonságosabb, gyorsabb és egyszerűbb
  • Akkumulátoros modelleknél: a Greenline technológia egyesíti az akkumulátor hosszú élettartamát nagy teljesítménnyel, így maximális üzemi használatot eredményez.