iF Design díj a Holmatro-nak

  • 2017. április 21.

Warning: Undefined array key "file" in /data/e/2/e2887551-b1b6-461f-8f0a-d3fc83b5fa96/szifire.hu/web/wp-includes/media.php on line 1723

iF Design díjat nyert a Holmatro 5000-es sorozatú feszítőszerszámaival

IF1

A Holmatro a 2017-es iF Design díj büszke tulajdonosa, melyet a világ egyik legrangosabb, évente megrendezett tervezői versenyén nyert. Az 5000-es sorozatú feszítőszerszámok 59 országból több, mint 5500 nevezéssel versengtek, és a Termékek szekcióban, az Ipar/Egyéb szakterületek kategóriában diadalmaskodtak. A korábbi teljesítményt megtartó, de jelentős súlycsökkenést elérő eszközök meggyőzték az 58 független szakértőből álló nemzetközi zsűrit.

A győztes feszítőszerszámok

IF2

Az 5000-es sorozatú feszítők sokkal könnyebbek, mint a korábbi generációk termékei, amit új anyagok alkalmazásával, alkatrész integrációval és innovatív tervezéssel érték el. Ezáltal egyszerűbb lett a szállítás és a használat is, így jelentősen csökkentek a kezelőre háruló fizikai terhek. Ugyanakkor nem változott a minőség, nem csökkent az eszköz feszítőereje vagy feszítő távolsága, hiszen a teljesítmény fenntartása elsődleges cél volt. A feszítőszerszámok fejlesztése a Spark Design & Innovation céggel együttműködve valósult meg, akik a Holmatro márkanévvel jelzett értékeket ültették át a gyakorlatba, és hoztak létre egy olyan egységes termékcsaládot, mellyel a mentésben résztvevők munkájukat biztonságosabban, gyorsabban és egyszerűbben tudják végezni.

További előnyök

Az optimális teljesítmény / tömeg mutató mellett a díjazott feszítőszerszámok további előnyöket is jelentenek a felhasználók számára:

  • Hordozó fogantyúba épített LED világítás – 6 db nagy fényerejű LED, mely kiválóan megvilágítja a munkaterületet. A mentésben résztvevők azonnal kezdhetik a munkát, legyen nappal vagy éjszaka, és sosem fognak a saját árnyékukban dolgozni.
  • Ergonomikus hordozó fogantyú – az új kialakítás nagyobb komfortot biztosít a felhasználó számára különböző munkavégzési pozíciókban.
  • Hatékony feszítőcsúcs profil – széleskörűen tesztelt, és nagyszerű fogást biztosít bármilyen körülmények között.
  • Gyorsító szelep – terheletlen állapotban a karok gyorsabban nyílnak a kívánt mértékig, így a feszítőszerszám rövid idő alatt pozicionálható.

 

A Holmatro-ról

Mintegy fél évszázada foglalkozik a Holmatro nagynyomású hidraulikus eszközök fejlesztésével, gyártásával és tesztelésével az ipar, különböző mentő egységek és a különleges erők számára. A Holmatro termékeit Hollandiában és az Egyesült Államokban állítják elő, csúcsminőségű gyártóüzemekben. A Holmatro termékeit az innovatív technológia és a kiváló minőség jellemzi. A Holmatro különböző országokban lévő leányvállalatain, illetve kiterjedt kereskedői hálózatán keresztül értékesíti termékeit, melyhez szervizhálózatot is biztosít. A mentőeszközök területén a Holmatro mérnökei újító elképzeléseiket egyre könnyebb és hatékonyabb megoldásokba ültetik át, ezzel segítve a tűzoltó és műszaki egységek életmentő munkáját szerte a világon.

A Spark design & innovation cégről

A Spark design & innovation egy vezető holland tervező iroda rotterdami székhellyel. 25 éves tapasztalattal rendelkeznek az orvosi és ipari termékek tervezése területén, sok innovatív megoldást és díjnyertes terméket hoztak létre. A Spark filozófiájának középpontjában az integrált tervezés áll, mely egyensúlyt jelent a design és a működés, a beruházás és az önköltség, az átfutási idő és a műszaki fejlesztés között.

Az iF DESIGN díjról

Több mint 60 éve az iF DESIGN díjat a kivételes tervezés minőségeként ismerik el. Egyike a világ legjelentősebb tervezői díjainak, az iF minőségi jelzés pedig a kiváló formatervezés bizonyítéka. A következő kategóriákban osztanak díjat: Termékek, Csomagolás, Kommunikáció és szolgáltatás, Építészet, Belsőépítészet, valamint Szakmai koncepciók. Minden győztes pályaművet bemutatnak az iF WORLD DESIGN GUIDE oldalon és az iF design app alkalmazásban, valamint megtekinthetők az iF design kiállításon, Hamburgban.

Az 5000-es sorozatú feszítők szépségeit és előnyeit ez a videó mutatja be.