A ferde vágásé a jövő!

  • 2017. augusztus 22.

Warning: Undefined array key "file" in /data/e/2/e2887551-b1b6-461f-8f0a-d3fc83b5fa96/szifire.hu/web/wp-includes/media.php on line 1723
Forradalmi újítás a gépjárműből történő mentésben: a ferde pengéjű vágószerszámok növelik a felhasználók komfort érzését és maximalizálják a munkaterületet

A ferde vágás egy teljesen új vágási technológiát jelent: a sérültek gépjárműből történő kimentése – még nehéz körülmények között is – biztonságosabban, gyorsabban és egyszerűbben hajtható végre. A Holmatro egyedülálló fejlesztése, a 30 fokkal elforgatott pengéjű ferde vágó megkönnyíti a felhasználók munkáját és növeli a mentéshez szükséges munkaterületet.

Magasan történő vágáskor csökkenti a nyakra, a hátra és a karokra irányuló fizikai terheket, alacsonyan történő vágáskor pedig enyhíti a nyak, a hát, a karok és a lábak terheit. Ezenkívül lehetővé válik az ideális 90 fokos szög megtartása a vágandó anyaghoz, mely a hatékony vágás alapfeltétele. Minden más esetben csökken a vágás hatékonysága.

Inclined1

A 30 fokkal történt elforgatás egyben azt is jelenti, hogy nagyobb hely áll rendelkezésre a szerszám mozgásához a vágás során, mely növeli a biztonságot a sérült, illetve a felhasználó szempontjából is. Alsó küszöb vágásakor pedig nem lép föl a nem kívánt emelőhatás (annak az esélye, hogy a szerszám mozgása során eléri a talajt, ezzel megemeli a járművet, ami tovább ronthatja a sérült állapotát).

Inclined2

A ferde vágók a Holmatro új, innovatív 5. generációs vágószerszámai közé tartoznak. Az 5000-es sorozatú szerszámok általános jellemzői a kisebb tömeg, a jobb ergonómia és a változatlan teljesítmény. A ferde vágók felhasználóbarát tulajdonságai közül kiemelnénk a következőket:

  • 360 fokos, a szerszámon körbefutó ergonomikus hordozó fogantyú. Ezáltal kényelmesen tud dolgozni a gépjármű bármelyik oldalán, bármilyen helyzetben és pozícióban.
  • 6 db, a hordozó fogantyúba épített, nagy fényerejű LED világítás, mely tökéletesen megvilágítja a munkaterületet, és sosem fog a saját árnyékában dolgozni.
  • Elforgatott vágópenge, mely jelentősen csökkenti a fizikai terheket a derékvonal fölötti, illetve alatti vágások esetén. Egyúttal nagyobb munkaterületet biztosít.
  • U alakú (NCT) pengekialakítás, mely még a legerősebb anyagot is behúzza a pengék tövébe, és mivel ez a vágószerszámok legerősebb pontja, így a vágás a lehető legnagyobb vágóerővel történik.
  • Az optimalizált vágóéleknek köszönhetően nő a pengék élettartama és a vágás hatékonysága.
  • A lapos központi csapszeg (i-Bolt) kialakítás biztosítja a szűk helyekhez való hozzáférést, ezenkívül minimalizálja a pengék szétválását, ezzel optimalizálja a vágási teljesítményt.
  • A vágószerszámok elérhetők CORE technológiás (tápegység által működtetett) vagy akkumulátoros (Greenline EVO) változatban is.
  • Természetesen minden 5000-es sorozatú vágó rendelhető hagyományos penge formával is.

 

A ferde vágásról készült videót, a ferde vágószerszámok előnyeit, valamint az 5000-es sorozatú eszközök részletes műszaki adatait ide kattintva tekinthetik meg.