Új, 12 baros emelőpárnák a Holmatro-nál

 • 2018. március 21.

Holmatro 12 bar Lifting Bags_1280x1189px_E_NR-18407

Megjelentek a Holmatro új, 12 bar-os emelőpárnái, ezek teljesítménye 50%-kal növekedett. Az új párnák emelési kapacitása 50%-kal nagyobb, mint az azonos méretű, 8 bar-os emelőpárnáké. Ez azt is jelenti, hogy ugyanaz az emelés elvégezhető egy kisebb, illetve könnyebb párnával. Az emelőpárnák tervezésénél az elsődleges szempont a maximális biztonság és ellenőrzés, valamint a könnyű kezelhetőség volt.

Control Unit HDC 12 (J)_1280x809px_E_NR-18887

Biztonságos, ellenőrzött emelés
Az új vezérlő egység intuitív működtető gombjai segítségével az emeléshez szükséges levegő áramlást pontosan és ellenőrzött módon tudjuk irányítani. A vezérlő egységen és a tömlőkön is olyan biztonsági csatlakozók vannak, melyek két lépcsőben kapcsolnak szét: először megtörténik a nyomásmentesítés, majd utána a tömlők lecsatlakoztatása.

Lifting Bag HLB 53_1280x853px_E_NR-18303

Felhasználóbarát funkciók
Az új emelőpárnáknál sok új okos funkciót vezettek be, mint pl. az egybeépített hordozófül, a behelyezést segítő csúszkák, vagy az opcionális „emelőszem” (mozgatáshoz). A párnák tulajdonságait és előnyeit az alábbi videó mutatja be:

A bemutató videó összefoglaló fordítását az alábbiakban olvashatják:

 • A 12 új modell 12 bar nyomáson működik.
 • 50%-kal nagyobb emelőkapacitással rendelkeznek, tehát teljesítményük 50%-kal nagyobb.
 • A beépített hordozófülön található a párna típusjelzése. A típusszám jelzi az emelőkapacitást. Mivel a típusjelzés az emelőpárna oldalán található, így azonnal, egyszerűen ki tudjuk választani a megfelelő méretű emelőpárnát a tűzoltójárműből.
 • Természetesen a párnák fölső részén is megtalálható az emelőkapacitásra vonatkozó jelzés, valamint az üzemi nyomás és további biztonsági jelzések. Az információk különböző mértékegységekben is fel vannak tüntetve, hiszen a mentő csapatok a világ minden részén használják az eszközöket.
 • Az adatmátrix a Holmatro ingyenes Szerviz Portáljára visz bennünket, ahol megtalálhatók a felülvizsgálattal és karbantartással kapcsolatos legfontosabb információk.
 • A légbeeresztő egyvonalban van a párnával, így kisebb helyen is elfér (tárolás). Valamint kevésbé sérülékeny, összehasonlítva a párna csúcsán lévő légbeeresztővel. Az egyenes elhelyezkedéssel lehetővé válik a párna merőleges behelyezése az emelendő tárgy alá.
 • Az emelőpárna behelyezését segítik még a rajta lévő csúszkák. Sima felületük miatt különösen a nagyobb párnáknál, illetve durva felületen nyújtanak segítséget.
 • Az emelőpárna két oldalára emelőszemek helyezhetők, melyek segítik a párna függőleges elhelyezését.
 • Az emelőpárnák mindkét oldala csúszásmentes kialakítású a maximális tapadás érdekében, illetve fényvisszaverő jelek segítik a sötétben a láthatóságot.
 • Az emelőpárnák középső jelzése szintén fényvisszaverő, ezenkívül közelebbről megnézve, összekapcsolódó profil kialakítású. Ez a profil maximális érintkezési felületet és stabilitást biztosít két párna egymásra helyezésekor.
 • A középső kereszt nem minden esetben látható, ezért középponti jelzéseket helyeztek a párnák minden oldalára, így azok könnyebben egymásra helyezhetők. Több párna egymásra helyezésekor a nagyobbat kell alulra helyezni a maximális stabilitás elérése céljából.
 • A nagyon kis súlyú vezérlő egység könnyen kezelhető. Két emelőpárnát lehet csatlakoztatni az egységhez. A harmadik nyomásmérő a levegő forrásé. Mindhárom nyomásmérő LED világítással rendelkezik, mely nagyon hasznos rosszul megvilágított környezetben. Az új vezérlő egységben található két nyomástartó szelep, ezekkel valósul meg a teljesen ellenőrzött emelés. A két emelőpárna külön fújódik fel, és nincs közöttük levegő átáramlás.
 • A vezérlő egységen található kapcsolóval úgy állítható a levegő beáramlás, hogy az biztonságos és zökkenőmentes/egyenletes működést eredményez.
 • A tömlők lecsatlakoztatása Más rendszerekben a levegő hirtelen kiáramlása kontrollálatlan tömlőmozgásokat eredményezhet. Az új rendszer legfontosabb biztonsági eleme a kettős kioldású csatlakozó. Ez mind a tömlőn, mind a vezérlő egységen megtalálható. A csatlakozó óramutató járásával megegyező irányba történő elforgatásakor megtörténik a nyomásmentesítés, de a tömlő csatlakoztatva marad. Az óramutató járásával ellentétes irányú forgatással valósul meg a tömlő lecsatlakoztatása.
 • Leválasztó tömlő használatakor eltávolítható a levegő tömlő a munkaterületről az emelőpárna leengedése nélkül.

Lifting Bag HLB 38 + Lifting Bag HLB 31 + Shut-Off Hose SOH 12_1280x853px_E_NR-18320