2019. október 4-én részvétel a Nyitra Megyei Tűzoltó és Műszaki Mentési Szakmai Versenyen

  • 2019. október 11.

Szlovákiai tűzoltó barátaink, Tánczos Zoltán és Péter meghívására október 4-én részt vettünk a Nyitra városában megrendezett Nyitra Megyei Tűzoltó és Műszaki Mentési Szakmai Versenyen, ahol a szlovák csapatokon kívül tatabányai hivatásos tűzoltók is versenyeztek.

A rendezvényre a Greenline EVO 3 akkumulátoros szerszámainkat is elvittük, melyeket – hasonlóan a II. Országos Műszaki Mentő Versenyhez – a csapatok kipróbálhattak, és a versenyen használhattak.

A rendezők változatos és valósághű szituációkkal tették próbára a résztvevő 5 fős csapatokat. Minden esetben két személygépjármű balesetét szimulálták, különféle nehezítő tényezőkkel, például gázüzem feltételezésével, tereptárgyak, fatörzsek, műszaki akadályok elhelyezésével.

A pontozók nagy figyelmet szenteltek a szakszerű és biztonságos végrehajtásnak, különös tekintettel a kárhelyszín biztosítására, valamint a sérült járművek stabilizálására. Ehhez a csapatok rendelkezésére állt – az összes R16 fecskendőn megtalálható – Holmatro V-Strut mechanikus gyorstámasz, valamint a műanyag lépcsős támaszok és ékek készlete is.

Az eseményen megjelent Denisa Saková szlovák belügyminiszter is, aki nagy érdeklődéssel tekintette meg a műszaki mentő eszközök új generációját képviselő Holmatro akkumulátoros szerszámokat.