2020. szeptember 19. Balatonföldvár Magyar Tűzoltó Szövetség Szakmai nap

  • 2020. szeptember 21.

Balatonföldváron, 2020. szeptember 19-én  a NARO Camping területén megrendezésre került a Magyar Tűzoltó Szövetség fennállásának 150. évfordulóján megtartott kiállítás és szakmai nap.

 

A szervezés oroszlánrészét a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség, illetve annak elnöke, Heizler György ny. tű. ezredes végezte.

A megnyitón Dobson Tibor tű. dandártábornok és dr. Bérczi László tű. dandártábornok urak mondtak beszédet.

A kiállításon és szakmai napon cégünk, a SziFire Kft. is részt vett.

A rendezvényen bemutattuk a Holmatro legújabb akkumulátoros mentőszerszámai közül a PENTHEON sorozat PCT50-es kombinált szerszámát. Azt is mondhatnánk, hogy a PENTHEON sorozat az akkumulátoros mentőszerszámok TESLA-ja hiszen ez az első mentőszerszám, amely kifejezetten akkumulátoros szerszámnak lett tervezve, nem pedig valamilyen meglévő tömlős-hidraulikus szerszámból lett kifejlesztve. Természetesen a Holmarto Greenline EVO 3 akkumulátoros szerszámai is ki voltak állítva.

A Holmatro szerszámokkal a KÖTÉL Speciális Mentőszolgálat és a Szentendre Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjaiból összeállított csapat – egy felborult személygépkocsin – műszaki mentési gyakorlatot mutatott be.

Kiállításunk másik segítője, a Magyar Légi Tűzoltó és Életmentő Egyesület, a járművébe beépített és általunk forgalmazott HNE gyártmányú MFU 40-50 Barracuda típusú nagynyomású oltóberendezéssel tűzoltási gyakorlatot mutatott be.