Holmatro akkumulátoros kombi szerszám a vértessomlói tűzoltóknak

  • 2021. április 29.

Holmatro akkumulátoros kombi szerszám a vértessomlói tűzoltóknak

Vértessomló a Vértes hegység északnyugati részén, a Somlyó-hegy lábánál fekszik, Tatabányától 9 kilométerre, délnyugatra. A római kor óta lakott település, mely mintegy 1.356 lakosának meghatározó része a mai napig németajkú.

A Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület 1913-ban alakult, és azóta is töretlen aktivitással működik. Taglétszámuk jelenleg 57 fő. Első saját szertáruk avatása 1960-ban történt, a jelenlegi szertár – amely a községháza udvarán áll 1978-ban került átadásra. 2016-óta egy 3000 literes, beépített víztartállyal rendelkező Renault S170S típusú gépjárműfecskendővel rendelkeznek. Annak érdekében, hogy a tűzoltó tevékenység mellett a műszaki mentésben is élenjárók lehessenek „A Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása ” című pályázaton a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület pályázott akkumulátoros hidraulikus feszítő-vágó eszköz beszerzésére. A projekt teljes megvalósítása a pályázaton elnyert összegből és a Vértessomlói Önkormányzat támogatásával jött létre.

A pályázatot megnyerték, és a 2.000.000 Ft-os összeget kiegészítve egy Holmatro GCT 4150 EVO 3 típusú kombinált szerszámot szereztek be a SziFire Kft-től két akkumulátorral és egy akkumulátor töltővel.

A Magyar Falu Program keretén belül beszerzett feszítő-vágó eszköz átadására 2021. április 29-én került sor.

Az átadási ünnepségen részt vett  Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Igó István polgármester. A Holmatro gyártmányú akkumulátoros feszítő-vágó szerszámot Laczkó Péter cégünk divízióvezetője adta és a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület részéről Schäffer László elnök és Hartdégen Tibor parancsnok vette át.

A SziFire Kft. amely a Holmatro cég kizárólagos magyarországi képviselete és szervize a megvásárolt Holmatro GCT 4150 EVO 3 mentőszerszám mellé ajándékba adott egy Holmatro „Tool Station” szerszám tároló ponyvát és egy GlasMaster üvegfűrészt.

Gratulálunk a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, hogy a Magyar Falu Program segítségével a kistérség lakosainak biztonságát – egy esetleges közlekedési baleset bekövetkezésénél – jelentősen meg tudták növelni. Egyúttal köszönjük, hogy az eszközbeszerzéshez cégünket, illetve a Holmatro termékét választották.

Kívánjuk, hogy a mentőszerszámmal sokat gyakoroljanak, de éles bevetésen ne kelljen „használniuk”.