Országos színvonalú műszaki mentő verseny Tolna megyében

  • 2022. március 25.

2022. március 23-n került megrendezésre Dunaföldváron a Tolna Megyei Műszaki Mentő Verseny. A rendezvény előtti héten a résztvevő csapatoknak valamint a tűzoltásvezetőknek tartottunk képzést az új akkumulátoros eszközcsalád, a Holmatro Pentheon előnyeiről, alkalmazási sajátosságairól.

A versenyre cégünk ezen eszközök teljes palettáját biztosította; hisszük, hogy a leghitelesebb ismerkedést az „éles” alkalmazás nyújtja.

Kollégánkat, -a FER Tűzoltóságon vonulós tűzoltóként is dolgozó- Mórocza Árpád szervizmérnököt a verseny rendezőbizottságának vezetője, Bán Attila tűzoltó ezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő felkérte a technikai rész egyik bírójának, melyet nagy lelkesedéssel vállalt el.

A bírói karban a megyei KMSZ tagjai, valamint az Országos Mentőszolgálat képviselői pontozták a csapatok taktikai, technikai és egészségügyi munkáját.

Három városból, négy tűzoltóság csapata versengett egymással.

Számunkra nem meglepő módon, a motoros tápegységes, tömlős rendszerű mentőeszközöket egyik csapat sem alkalmazta: csak és kizárólag az akkumulátoros mentőeszközök legújabb generációját képviselő Pentheon szerszámokat használták.

Miután az utolsó csapat is befejezte a munkát, a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület laktanyájában került sor az eredményhirdetésre, melyen Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató és Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere méltatta a résztvevők felkészültségét és a tűzoltók köz érdekében tett szolgálatának mindenkori értékét.

A verseny helyezései az alábbiak szerint alakultak:

  1. Szekszárd HTP
  2. Atomix Kft., Paks
  3. Dombóvár HTP
  4. Paks HTP

Gratulálunk minden résztvevőnek; Szekszárd HTP-nek pedig sok sikert kívánunk az országos versenyen történő megmérettetéshez!

Külön gratulálunk a rendezőknek a színvonalas és gördülékeny versenyért!

Fotók: Köves Péter tűzoltó főhadnagy, szóvivő