II.KÉKLÁMPÁS TALÁLKOZÓ AZ AEROPARKBAN

  • 2022. július 9.

II.KÉKLÁMPÁS TALÁLKOZÓ AZ AEROPARKBAN

Az Aeropark idén is megrendezte a kéklámpás találkozóját.

Július 9-én az Aeroparkban nem a repülőgépeké, hanem a kéklámpás autóké volt a főszerep. Rengeteg tűzoltó- sok rendőr és néhány mentőautó vonzotta a látogatókat.

Sok önkéntes tűzoltó egyesület hozta el jellemzően Mercedes, Rába, Steyr járműveit Rosenbauer, Bachert, Ziegler, Labor MIM, felépítménnyel.

Az Old Timereket többek között egy ősöreg kocsifecskendő, egy német rendszámú Volkswagen T1 Transporter tűzoltógépjármű és egy Ford gépjármű képviselte.   A gyerekek örömmel vették birtokba az Önkénes Tűzoltók szereit, ahol a vezetőfülkében ülve valódi szirénázó tűzoltónak képzelhették magukat.

A házigazdákat egy ritkán látható jármű képviselte, nevezetesen a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egykori tűzoltóautója, a 40 éves Simba, amellyel akár autózni is lehetett, persze nem vezetőként, hanem utasként.

A rendezvény kezdő eseményei közé tartozott a rendőrség és a mentőszolgálat egy-egy helikopterének érkezése. A helikopterek felszállását még nagyobb figyelem kísérte.

Ma már ritkaságnak számító rendőrautókkal érkezett a Hagyományőrző Rendőrszázad, de volt még magánkézben lévő Moszkvics 407-es, illetve Zsiguli és LADA rendőrautó is.

A kéklámpás sereget a mentőszolgálat, a NAV és a Honvédség járművei is színesítették.

A rendezvényen két alkalommal Baleseti szimuláció és roncsvágási bemutató is volt.

A járműből történő mentést a Szentendre ÖTE mutatta be, de volt köztük egy ”vendég” is a Főváros egyik Tűzoltó-parancsnokságától.

A bemutatót az általunk biztosított Holmatro PENTHEON gyártmányú akkumulátoros mentőeszközökkel végezték.

A második roncsvágásnál egy gyerekülésben lévő sérült gyerek mentése is szimulálva lett a SIPE gyermekmentő készlettel.

Ezúton is köszönjük a Szentendre ÖTE színeiben dolgozó csapatnak a munkát.

A rendezvényt a kéklámpás járművek felvonulása zárta, amelyen a résztvevő autók konvojba rendeződve haladtak az Aeropark – Vecsés – Ecser – Vecsés – Aeropark útvonalon.

Örömünkre szolgált, hogy az Aeropark Kéklámpás találkozóján részt vehettünk.

Ha meghívnak, jövőre is megyünk

A SziFire Kft. csapata