Sárvízi Önkéntes Tűzoltó Egyesület eszköz bemutatója

  • 2023. február 23.

A LEADER Közösségek Fejlesztése Pályázatán elnyert eszközök ünnepélyes átadására illetve bemutatására mai napon  került sor a Sárszentmihály Közösségi Önkormányzat Közösségi Házában.

A pályázat kedvezményezettje a Sárvíz Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

A Sárvíz Önkéntes Tűzoltó Egyesület érdekessége, hogy nem egy település tűzoltó egyesülete, hanem több község közös szervezete. A Sárvízi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárszentmihályon, Sárpentelén, Sárkeszin, Nádasdladányban, Úrhidán, Szabadbattyánban és Tác településeken nyújt segítségeket a tűzeseteknél, káreseteknél és műszaki mentéseknél.

Az Egyesület két éve alakult és a területi önkormányzatok és a vállalkozások összefogásával, valamint a Fehérvári Tűzoltó Egyesület segítségével rendkívül gyorsan fejlődnek.

Az Egyesület a Sárvíz Helyi Közösség területén meghirdetett pályázaton támogatást igényelt és kapott akkumulátoros műszaki mentő felszerelések beszerzésére.

Az a megtiszteltetés ért minket, hogy mások mellett tőlünk is ajánlatot kértek és a mi ajánlatunkat találták a legkedvezőbbnek, ezért HOLMATRO eszközöket szereztek be.

Átadásra került 1 db GCU 5040i EVO3 akkumulátoros vágó olló, 1 db GSP 5240 EVO3 akkumulátoros feszítő szerszám, 1 db GRA 4331EVO3 akkumulátoros feszítőhenger valamint 4 db akkumulátor és 1 db akkumulátortöltő.

Ennek köszönhetően az Egyesület képessé vált a közúti baleseteknél teljes körű műszaki mentés elvégzésére.

A rendezvényen részt vettek az Egyesület tagjain kívül a LEADER képviselői, a Sárszentmihályi Önkormányzat munkatársai, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviselői, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltóság munkatársai, a Fehérvári Tűzoltó Egyesület képviselője és a SziFire Kft a HOLMATRO magyarországi képviseletének munkatársai.

Kívánjuk, hogy a műszaki mentő eszközöket minél kevesebbet kelljen használni és reméljük, hogy sohasem fognak csalódni a HOLMATRO termékekben.