PRA40

PRA40 akkumulátoros feszítőhenger

(akkumulátor nélkül)

Pentheon sorozat

Kompakt, vezeték nélküli, egy dugattyús feszítőhenger, a Pentheon sorozat tagja. Új fejlesztés, mely eddig sosem látott féktelen teljesítményt, páratlan sebességet és egyedülálló vezérlést kínál.

Műszaki adatok
Cikkszám 151.001.685
Típus PRA40
Max. üzemi nyomás 540 / 54 bar/Mpa
Tartalmaz akkumulátort nem
Teljesítmény
Dugattyú mozgás 215 mm
Alaphossz 385 mm
Kiterjesztett hosszúság 600 mm
Max. feszítőerő – teljes löket 136 / 13.9 kN/t
Dugattyúlöketek száma 1
Védelmi szint IP57
Irányelvek 2006/42/EK, 2014/30/EU
Általános jellemzők
Tömeg, üzemkészen 14.2 kg
Tömeg, akkumulátor nélkül 12.7 kg
Méretek (A x B x C) 385 x 256 x 443 mm
Szabványok
EN 13204 besorolás R136/215-14.2
EN 13204 megfelelőség igen
NFPA 1936 megfelelőség igen
NFPA 1936, HSF 136 / 13.9 kN/t
NFPA 1936, LSF 136 / 13.9 kN/t

Szükséges tartozékok

Akkumulátor PBPA287 Akkumulátor töltő PBCH1 Akkumulátor töltő PBCH3

Tartozékok

Saroktámasz HRS 22 Saroktámasz HRS 22 NCT Kereszt-támasz készlet XRS 01
Szerszám diagnosztikai kábel PTDC Hálózati csatlakozó PMC1 Akkumulátor diagnosztikai eszköz PBDT1
Hosszabbító cső TRE04 Hosszabbító cső TRE05

Főbb jellemzők

Páratlan sebesség

 • A leggyorsabb feszítőhenger a piacon. Az új, szabadalmaztatott mechatronikai rendszer folyamatosan optimalizálja a motor és a szivattyú beállításait annak érdekében, hogy maximális olajáramlást biztosítson a teljes nyomástartományban. Ez páratlan sebességet eredményez bármilyen szerszámterhelésnél.
 • Míg más mentőszerszámok sebessége jelentősen csökken, ha a nagyobb fokú terhelések kezelése érdekében másik fokozatba váltanak, a Holmatro Pentheon szerszámok az ideális, fokozat nélküli sebességgörbén maradnak.

 Egyedülálló vezérlés

 • A kettős üzemmódú vezérlő markolat segítségével a mentés során bármikor válthat a nagysebességű és az alacsony sebességű üzemmódok között.
 • Mindkét üzemmódban a működési sebesség proporcionális, vagyis arányos a vezérlő markolat elmozdulásával.

Intelligens hosszabbíthatóság

 • Az opcionális hosszabbító cső csatlakoztatása után a mentőhenger automatikusan visszaszabályozza a feszítőerejét az elérhető maximális távolságnak megfelelően. Így biztonságosan tovább dolgozhat.
 • Használhatja ugyanazt a feszítőhengert minden alkalmazáshoz: kis távolság, vagy akár a dugattyú hosszánál nagyobb távolság áthidalására is.

Megnövekedett üzemidő, mely az alábbiaknak köszönhető

 • Kifejezetten erre a célra tervezett, megnövelt teljesítményű akkumulátor.
 • A szabadalmaztatott mechatronikai hajtástechnológia energiahatékonysága.
 • Auto Start / Stop funkció: ha a szerszám nem működik, vagy elérte a maximális nyomástartományt, a motor automatikusan leáll. Ezzel értékes akkumulátor kapacitás takarítható meg. A szerszám újraindításához egyszerűen forgassa el a vezérlő markolatot.
 • Hőmérséklet szabályozási technológia, mely folyamatosan ellenőrzi a szerszám és az akkumulátor hőmérsékletét. A túl magas hőmérséklet ugyanis a szerszám leállását okozhatja, ezért ebben az esetben a Pentheon eszközök automatikusan kisebb energia-felvételre kapcsolnak, teljesítményük viszont nem csökken. Így szélsőségesen magas hőmérsékleti viszonyok között, vagy nagy terhelés mellett is folyamatosan használhatók.

Egyszerű akkumulátor kezelés

 • Vége az akkumulátorok cserélgetésének, azok a szerszámon is tölthetők. A szerszám és a töltő egyszerű csatlakoztatása után a teljes töltési folyamat önszabályozó. A szerszám akkumulátora mindig elsőbbséget élvez a töltőn lévőhöz képest, mely csak akkor kezd töltődni, ha az előző már 100%-on van.
 • Egyetlen konnektorból táplálva három töltő kapcsolható sorba. Ez lehetővé teszi összesen 6 akkumulátor automatikus feltöltését, melyek lehetnek a töltőn, vagy a töltőre csatlakoztatott szerszámon is.

 Víz alatti használat

 • A Pentheon szerszámok teljesen víz alá merítve is használhatók, amennyiben ilyen mentési helyzet adódik.

Valós idejű diagnosztika

 • A szerszámon, az akkumulátoron és a töltőn lévő LED-ek folyamatosan követlen visszajelzést adnak az akkumulátor hőmérsékletéről, töltöttségi szintjéről és kondíciójáról, valamint a szerszám hőmérsékletéről és a maximális nyomásérték eléréséről.
 • Az akkumulátorral kapcsolatos részletesebb információkért használja a Holmatro diagnosztikai szoftverét!
 • A Holmatro minősített szerviz szakemberei számára a szoftver szélesebb körű változata érhető el, mely segíti szerviz munkájukat és a felülvizsgálatokat.

Egyszerű használat

 • Beépített lézer mutató a henger fejrészében: pontosan megmutatja, hova érkezik a henger feje a kitolás után. Így a feszítőhenger azonnal jól pozícionálható, ezzel időt takarít meg, valamint biztonságosabb a sérült számára.
 • A szerszám tengelyében lévő vezérlő fogantyú 360°-ban elérhető, így a jármű bármely oldalán az eszköz egyszerűen működtethető.
 • Dupla hordozó fogantyú. A szerszám a gépjármű mindkét oldalán egyszerűen pozícionálható, és még a jármű belsejében – szűk helyen – is könnyen megtartható. Anyaga kiváló minőségű szintetikus polimer: egy rendkívül kemény és elasztikus anyag, mely mindig visszatér az eredeti alakjába. Garantáltan ellenáll a sérüléseknek!
 • A hordozó fogantyúban lévő LED világítást a fő akkumulátor működteti, tehát a szerszámmal együtt automatikusan be- és kikapcsol. A szerszámon lévő nyomógombbal külön is kikapcsolható, de ez szinte fölösleges, mert a LED-ek fogyasztása elenyésző.

Letölthető anyagok