PSP40

 

PSP40 akkumulátoros feszítőszerszám (akkumulátor nélkül)

 Pentheon sorozat

Vezeték nélküli feszítőszerszám, a Pentheon sorozat tagja. Új fejlesztés, mely eddig sosem látott féktelen teljesítményt, páratlan sebességet és egyedülálló vezérlést kínál.

Műszaki adatok
Cikkszám 151.000.685
Alapvető műszaki adatok
Típus PSP40 (akkumulátor nélkül)
Max. üzemi nyomás 720 / 72 bar/Mpa
Teljesítmény
Feszítő távolság 725 mm
Max. feszítőerő 280 / 28.6 kN/t
Min. feszítőerő (EN 13204) 43 / 4.4 kN/t
Max. szorítóerő 59 / 6 kN/t
Max. húzóerő 51.7 / 5.3 kN/t
Védelmi szint IP57
Irányelvek 2006/42/EK, 2014/30/EU
Méretek és tömeg
Tömeg, üzemkészen 19.4 kg
Tömeg, akkumulátor nélkül 17.9 kg
Méretek (AxBxC) 956 x 270 x 276 mm
Szabványok
EN 13204 szerinti besorolás AS43/725-19.4
EN 13204 szerinti megfelelőség    igen
NFPA 1936, HPF 51.7 / 5.3 kN/t
NFPA 1936, HSF 69.2 / 7.1 kN/t
NFPA 1936, LPF 27 / 2.8 kN/t
NFPA 1936, LSF 39.1 / 4 kN/t
NFPA 1936 szerinti megfelelőség igen

Szükséges tartozékok

Akkumulátor PBPA287 Akkumulátortöltő PBCH1  Akkumulátortöltő PBCH3

Tartozékok

Hálózati csatlakozó PMC1 Akkumulátor diagnosztikai eszköz PBDT1 Szerszám diagnosztikai kábel PTDC1
                  Húzólánc készlet                          PCS 01 Húzólánc készlet dobozban      PCS 02 Húzólánc adapter készlet          PAS 02
Vágócsúcs készlet CTS 01 Feszítőcsúcs készlet STS 02 Tartozék készlet dobozban       ACS 02

Főbb jellemzők

Páratlan sebesség

 • A leggyorsabb feszítőszerszám a piacon. Az új, szabadalmaztatott mechatronikai rendszer folyamatosan optimalizálja a motor és a szivattyú beállításait annak érdekében, hogy maximális olajáramlást biztosítson a teljes nyomástartományban.
 • Míg más mentőszerszámok sebessége jelentősen csökken, ha a nagyobb fokú terhelések kezelése érdekében másik fokozatba váltanak, a Holmatro Pentheon szerszámok az ideális, fokozat nélküli sebességgörbén maradnak.

Egyedülálló vezérlés

 • A kettős üzemmódú vezérlő markolat segítségével a mentés során bármikor válthat a nagysebességű és az alacsony sebességű üzemmódok között.
 • Mindkét üzemmódban a működési sebesség proporcionális, vagyis arányos a vezérlő markolat elmozdulásával.

Megnövekedett üzemidő, mely az alábbiaknak köszönhető

 • Kifejezetten erre a célra tervezett, megnövelt teljesítményű akkumulátor.
 • A szabadalmaztatott mechatronikai hajtástechnológia energiahatékonysága.
 • Auto Start / Stop funkció: ha a szerszám nem működik, vagy elérte a maximális nyomástartományt, a motor automatikusan leáll. Ezzel értékes akkumulátor kapacitás takarítható meg. A szerszám újraindításához egyszerűen forgassa el a vezérlő markolatot.
 • Hőmérséklet szabályozási technológia, mely folyamatosan ellenőrzi a szerszám és az akkumulátor hőmérsékletét. A túl magas hőmérséklet ugyanis a szerszám leállását okozhatja, ezért ebben az esetben a Pentheon eszközök automatikusan kisebb energia-felvételre kapcsolnak, teljesítményük viszont nem csökken. Így szélsőségesen magas hőmérsékleti viszonyok között, vagy nagy terhelés mellett is folyamatosan használhatók.

Egyszerű akkumulátor kezelés

 • Vége az akkumulátorok cserélgetésének, azok a szerszámon is tölthetők. A szerszám és a töltő egyszerű csatlakoztatása után a teljes töltési folyamat önszabályozó. A szerszám akkumulátora mindig elsőbbséget élvez a töltőn lévőhöz képest, mely csak akkor kezd töltődni, ha az előző már 100%-on van.
 • Egyetlen konnektorból táplálva három töltő kapcsolható sorba. Ez lehetővé teszi összesen 6 akkumulátor automatikus feltöltését, melyek lehetnek a töltőn, vagy a töltőre csatlakoztatott szerszámon is.

 Víz alatti használat

 • A Pentheon szerszámok teljesen víz alá merítve is használhatók, amennyiben ilyen mentési helyzet adódik.

Valós idejű diagnosztika

 • A szerszámon, az akkumulátoron és a töltőn lévő LED-ek folyamatosan követlen visszajelzést adnak az akkumulátor hőmérsékletéről, töltöttségi szintjéről és kondíciójáról, valamint a szerszám hőmérsékletéről és a maximális nyomásérték eléréséről.
 • Az akkumulátorral kapcsolatos részletesebb információkért használja a Holmatro diagnosztikai szoftverét!
 • A Holmatro minősített szerviz szakemberei számára a szoftver szélesebb körű változata érhető el, mely segíti szerviz munkájukat és a felülvizsgálatokat.

Egyszerű használat

 • A szerszám tengelyében lévő vezérlő fogantyú 360°-ban elérhető, így a jármű bármely oldalán az eszköz egyszerűen működtethető.
 • A hordozó fogantyú 360°-ban körbefut a szerszámon, ezért az bármely pozícióban megtartható. Bőrönd markolattal készül az egyszerű szállíthatóság érdekében. Anyaga kiváló minőségű szintetikus polimer: egy rendkívül kemény és elasztikus anyag, mely mindig visszatér az eredeti alakjába. Garantáltan ellenáll a sérüléseknek!
 • A hordozó fogantyúban lévő LED világítást a fő akkumulátor működteti, tehát a szerszámmal együtt automatikusan be- és kikapcsol. A szerszámon lévő nyomógombbal külön is kikapcsolható, de ez szinte fölösleges, mert a LED-ek fogyasztása elenyésző.

Kiváló tapadást biztosító feszítőcsúcsok

 • A feszítőszerszám csúcsainak mindkét oldalán hegyes fogak vannak, melyek ’beleharapnak’ az anyagba.
 • A fogak középső sora magasabb, mely azonnali megmarkolást eredményez.
 • A külső fogak felváltva ellentétes irányba mutatnak, ami kiváló tapadást tesz lehetővé a teljes feszítési tartományban.
 • Az összekapcsolódó profil pedig csökkenti a beillesztési méreteket

Letölthető dokumentumok