PSP40CL

PSP40CL akkumulátoros feszítőszerszám (akkumulátor nélkül)

Pentheon sorozat

Kompakt és könnyűsúlyú, vezeték nélküli feszítőszerszám, a Pentheon sorozat tagja. Új fejlesztés, mely eddig sosem látott féktelen teljesítményt, páratlan sebességet és egyedülálló vezérlést kínál.

Műszaki adatok
Cikkszám 151.001.502
Típus PSP40CL
Max. üzemi nyomás 720 / 72 bar/Mpa
Akkumulátort tartalmaz nem
Teljesítmény
Feszítő távolság 510 mm
Max. feszítőerő 131 / 13.4 kN/t
Min. feszítőerő (EN 13204) 43 / 4.4 kN/t
Max. szorítóerő 47 / 4.8 kN/t
Max. húzóerő 48 / 4.9 kN/t
Védelmi szint IP57
Irányelvek 2006/42/EK, 2014/30/EU
Általános jellemzők
Tömeg, üzemkészen 15.2 kg
Tömeg, akkumulátor nélkül 13.7 kg
Méretek (AxBxC) 811 x 270 x 276 mm
Szabványok
EN 13204 szerinti megfelelőség    igen
NFPA 1936, HPF 48 / 4.9 kN/t
NFPA 1936, HSF 53 / 5.4 kN/t
NFPA 1936, LPF 27 / 2.8 kN/t
NFPA 1936, LSF 39 / 4 kN/t
NFPA 1936 szerinti megfelelőség igen

Szükséges tartozékok

Akkumulátor PBPA287

Akkumulátortöltő PBCH1

Akkumulátortöltő
PBCH3

Tartozékok

Húzólánc készlet
PCS 01

Húzólánc készlet dobozban PCS 02

Húzólánc adapter készlet PAS 01

 

Tartozék készlet dobozban ACS 02

Feszítőcsúcs készlet STS 01

Szerszám diagnosztikai kábel PTDC1

 

Hálózati csatlakozó PMC1

Akkumulátor diagnosztikai

eszköz PBDT1

 

Főbb jellemzők

 Páratlan sebesség

 • A leggyorsabb vágószerszám a piacon. Az új, szabadalmaztatott mechatronikai rendszer folyamatosan optimalizálja a motor és a szivattyú beállításait annak érdekében, hogy maximális olajáramlást biztosítson a teljes nyomástartományban. Ez páratlan sebességet eredményez bármilyen szerszámterhelésnél.
 • Míg más mentőszerszámok sebessége jelentősen csökken, ha a nagyobb fokú terhelések kezelése érdekében másik fokozatba váltanak, a Holmatro Pentheon szerszámok az ideális, fokozat nélküli sebességgörbén maradnak.

 Egyedülálló vezérlés

 • A kettős üzemmódú vezérlő markolat segítségével a mentés során bármikor válthat a nagysebességű és az alacsony sebességű üzemmódok között.
 • Mindkét üzemmódban a működési sebesség proporcionális, vagyis arányos a vezérlő markolat elmozdulásával.

Megnövekedett üzemidő, mely az alábbiaknak köszönhető

 • Kifejezetten erre a célra tervezett, megnövelt teljesítményű akkumulátor.
 • A szabadalmaztatott mechatronikai hajtástechnológia energiahatékonysága.
 • Auto Start / Stop funkció: ha a szerszám nem működik, vagy elérte a maximális nyomástartományt, a motor automatikusan leáll. Ezzel értékes akkumulátor kapacitás takarítható meg. A szerszám újraindításához egyszerűen forgassa el a vezérlő markolatot.
 • Hőmérséklet szabályozási technológia, mely folyamatosan ellenőrzi a szerszám és az akkumulátor hőmérsékletét. A túl magas hőmérséklet ugyanis a szerszám leállását okozhatja, ezért ebben az esetben a Pentheon eszközök automatikusan kisebb energia-felvételre kapcsolnak, teljesítményük viszont nem csökken. Így szélsőségesen magas hőmérsékleti viszonyok között, vagy nagy terhelés mellett is folyamatosan használhatók.

Egyszerű akkumulátor kezelés

 • Vége az akkumulátorok cserélgetésének, azok a szerszámon is tölthetők. A szerszám és a töltő egyszerű csatlakoztatása után a teljes töltési folyamat önszabályozó. A szerszám akkumulátora mindig elsőbbséget élvez a töltőn lévőhöz képest, mely csak akkor kezd töltődni, ha az előző már 100%-on van.
 • Egyetlen konnektorból táplálva három töltő kapcsolható sorba. Ez lehetővé teszi összesen 6 akkumulátor automatikus feltöltését, melyek lehetnek a töltőn, vagy a töltőre csatlakoztatott szerszámon is.

  Víz alatti használat

 • A Pentheon szerszámok teljesen víz alá merítve is használhatók, amennyiben ilyen mentési helyzet adódik.

Valós idejű diagnosztika

 • A szerszámon, az akkumulátoron és a töltőn lévő LED-ek folyamatosan követlen visszajelzést adnak az akkumulátor hőmérsékletéről, töltöttségi szintjéről és kondíciójáról, valamint a szerszám hőmérsékletéről és a maximális nyomásérték eléréséről.
 • Az akkumulátorral kapcsolatos részletesebb információkért használja a Holmatro diagnosztikai szoftverét!
 • A Holmatro minősített szerviz szakemberei számára a szoftver szélesebb körű változata érhető el, mely segíti szerviz munkájukat és a felülvizsgálatokat.

Egyszerű használat

 • A szerszám tengelyében lévő vezérlő fogantyú 360°-ban elérhető, így a jármű bármely oldalán az eszköz egyszerűen működtethető.
 • A hordozó fogantyú 360°-ban körbefut a szerszámon, ezért az bármely pozícióban megtartható. Bőrönd markolattal készül az egyszerű szállíthatóság érdekében. Anyaga kiváló minőségű szintetikus polimer: egy rendkívül kemény és elasztikus anyag, mely mindig visszatér az eredeti alakjába. Garantáltan ellenáll a sérüléseknek!
 • A hordozó fogantyúban lévő LED világítást a fő akkumulátor működteti, tehát a szerszámmal együtt automatikusan be- és kikapcsol. A szerszámon lévő nyomógombbal külön is kikapcsolható, de ez szinte fölösleges, mert a LED-ek fogyasztása elenyésző.

Kiváló tapadást biztosító feszítőcsúcsok

 • A feszítőszerszám csúcsainak mindkét oldalán hegyes fogak vannak, melyek ’beleharapnak’ az anyagba.
 • A belső oldali fogak középső sora magasabb, mely azonnali megmarkolást eredményez.
 • A külső fogak felváltva ellentétes irányba mutatnak, ami kiváló tapadást tesz lehetővé a teljes feszítési tartományban.
 • Az összekapcsolódó profil pedig csökkenti a beillesztési méreteket.

Letölthető dokumentumok