PTR50

PTR50 akkumulátoros feszítőhenger (akkumulátor nélkül)

Pentheon sorozat

Vezeték nélküli teleszkópos feszítőhenger, a Pentheon sorozat tagja. Új fejlesztés, mely eddig sosem látott féktelen teljesítményt, páratlan sebességet és egyedülálló vezérlést kínál.

Műszaki adatok
Cikkszám 151.000.678
Alapvető műszaki adatok
Típus PTR50 (akkumulátor nélkül)
Max. üzemi nyomás 540 / 54 bar/Mpa
Teljesítmény
Dugattyú mozgás – 1. löket 405 mm
Dugattyú mozgás – 2. löket 382 mm
Teljes löket 787 mm
Alaphossz 578 mm
Kiterjesztett hosszúság 1365 mm
Max. feszítőerő 1. löket 136 / 13.9 kN/t
Max. feszítőerő 2. löket 65 / 6.6 kN/t
Általános adatok
Dugattyúlöketek száma 2
Védelmi szint IP57
Irányelvek 2006/42/EK, 2014/30/EU
Méret és tömeg
Tömeg, üzemkészen 20.3 kg
Tömeg, akkumulátor nélkül 18.8 kg
Méretek (A x B x C) 578 x 256 x 443 mm
Szabványok
EN 13204 besorolás TR136/405-65/382-19.9
EN 13204 megfelelőség igen
NFPA 1936 megfelelőség igen
NFPA 1936, HSF 136 / 13.9 kN/t
NFPA 1936, LSF 65 / 6.6 kN/t

Szükséges tartozékok

Akkumulátor PBPA287 Akkumulátor töltő PBCH1 Akkumulátor töltő PBCH3

Tartozékok

Saroktámasz HRS 22 Saroktámasz HRS 22 NCT Kereszt-támasz készlet XRS 01
Szerszám diagnosztikai kábel PTDC Hálózati csatlakozó PMC1 Akkumulátor diagnosztikai eszköz PBDT1
Hosszabbító cső TRE04 Hosszabbító cső TRE05

Főbb jellemzők

Páratlan sebesség

 • A leggyorsabb feszítőhenger a piacon. Az új, szabadalmaztatott mechatronikai rendszer folyamatosan optimalizálja a motor és a szivattyú beállításait annak érdekében, hogy maximális olajáramlást biztosítson a teljes nyomástartományban.
 • Míg más mentőszerszámok sebessége jelentősen csökken, ha a nagyobb fokú terhelések kezelése érdekében másik fokozatba váltanak, a Holmatro Pentheon szerszámok az ideális, fokozat nélküli sebességgörbén maradnak.

 Egyedülálló vezérlés

 • A kettős üzemmódú vezérlő markolat segítségével a mentés során bármikor válthat a nagysebességű és az alacsony sebességű üzemmódok között.
 • Mindkét üzemmódban a működési sebesség proporcionális, vagyis arányos a vezérlő markolat elmozdulásával.

Intelligens hosszabbíthatóság

 • Az opcionális hosszabbító cső csatlakoztatása után a mentőhenger automatikusan visszaszabályozza a feszítőerejét az elérhető maximális távolságnak megfelelően. Így biztonságosan tovább dolgozhat.
 • Ennek a megoldásnak köszönhetően egyetlen kompakt feszítőhenger (és két hosszabbító cső) használható minden alkalmazáshoz, beleértve a nagy távolságú keresztirányú feszítéseket is.

Megnövekedett üzemidő, mely az alábbiaknak köszönhető

 • Kifejezetten erre a célra tervezett, megnövelt teljesítményű akkumulátor.
 • A szabadalmaztatott mechatronikai hajtástechnológia energiahatékonysága.
 • Auto Start / Stop funkció: ha a szerszám nem működik, vagy elérte a maximális nyomástartományt, a motor automatikusan leáll. Ezzel értékes akkumulátor kapacitás takarítható meg. A szerszám újraindításához egyszerűen forgassa el a vezérlő markolatot.
 • Hőmérséklet szabályozási technológia, mely folyamatosan ellenőrzi a szerszám és az akkumulátor hőmérsékletét. A túl magas hőmérséklet ugyanis a szerszám leállását okozhatja, ezért ebben az esetben a Pentheon eszközök automatikusan kisebb energia-felvételre kapcsolnak, teljesítményük viszont nem csökken. Így szélsőségesen magas hőmérsékleti viszonyok között, vagy nagy terhelés mellett is folyamatosan használhatók.

Egyszerű akkumulátor kezelés

 • Vége az akkumulátorok cserélgetésének, azok a szerszámon is tölthetők. A szerszám és a töltő egyszerű csatlakoztatása után a teljes töltési folyamat önszabályozó. A szerszám akkumulátora mindig elsőbbséget élvez a töltőn lévőhöz képest, mely csak akkor kezd töltődni, ha az előző már 100%-on van.
 • Egyetlen konnektorból táplálva három töltő kapcsolható sorba. Ez lehetővé teszi összesen 6 akkumulátor automatikus feltöltését, melyek lehetnek a töltőn, vagy a töltőre csatlakoztatott szerszámon is.

 Víz alatti használat

 • A Pentheon szerszámok teljesen víz alá merítve is használhatók, amennyiben ilyen mentési helyzet adódik.

Valós idejű diagnosztika

 • A szerszámon, az akkumulátoron és a töltőn lévő LED-ek folyamatosan követlen visszajelzést adnak az akkumulátor hőmérsékletéről, töltöttségi szintjéről és kondíciójáról, valamint a szerszám hőmérsékletéről és a maximális nyomásérték eléréséről.
 • Az akkumulátorral kapcsolatos részletesebb információkért használja a Holmatro diagnosztikai szoftverét!
 • A Holmatro minősített szerviz szakemberei számára a szoftver szélesebb körű változata érhető el, mely segíti szerviz munkájukat és a felülvizsgálatokat.

Egyszerű használat

 • Beépített lézer mutató a henger fejrészében: pontosan megmutatja, hova érkezik a henger feje a kitolás után. Így a feszítőhenger azonnal jól pozícionálható, ezzel időt takarít meg, valamint biztonságosabb a sérült számára.
 • A szerszám tengelyében lévő vezérlő fogantyú 360°-ban elérhető, így a jármű bármely oldalán az eszköz egyszerűen működtethető.
 • Dupla hordozó fogantyú. A szerszám a gépjármű mindkét oldalán egyszerűen pozícionálható, és még a jármű belsejében – szűk helyen – is könnyen megtartható. Anyaga kiváló minőségű szintetikus polimer: egy rendkívül kemény és elasztikus anyag, mely mindig visszatér az eredeti alakjába. Garantáltan ellenáll a sérüléseknek!
 • A hordozó fogantyúban lévő LED világítást a fő akkumulátor működteti, tehát a szerszámmal együtt automatikusan be- és kikapcsol. A szerszámon lévő nyomógombbal külön is kikapcsolható, de ez szinte fölösleges, mert a LED-ek fogyasztása elenyésző.

Letölthető anyagok