Digitális Interschutz!

  • 2020. május 21.

A kialakult járványügyi helyzet miatt számos nemzetközi kiállítást és konferenciát is el kellett halasztani, sajnos erre a sorsra jutott az ötévente megrendezendő Interschutz 2020 rendezvény is, mely a tűzoltó és mentő szolgálatok kiemelkedő eseménye. A Holmatro is Hannoverben tervezte bemutatni legújabb fejlesztéseit, azonban nem szeretné tovább várakoztatni tisztelt partnereit, ezért a digitális termék bevezetés mellett döntött.

 A Holmatro forradalmi áttörést
jelentő innovációja:

a csúcskategóriás Pentheon sorozat

Páratlan sebesség, egyedülálló vezérlés és egyszerű akkumulátor kezelés: a Holmatro elindítja a PENTHEON termékcsaládot, a csúcstechnológiás vezeték nélküli mentőszerszámok új sorozatát, amely felülmúlja a piacon lévő összes többi szerszámot, függetlenül attól, hogy azok akkumulátorral működnek, vagy tömlővel külső tápegységhez csatlakoznak.

Páratlan sebesség

 A Pentheon sorozat eszközeinek működési sebessége sokkal nagyobb, mint más mentőberendezéseké. Ez a szerszámban lévő új és szabadalmaztatott mechatronikai rendszernek köszönhető. A mechatronika folyamatosan optimalizálja a motor és a szivattyú beállításait annak érdekében, hogy maximális olajáramlást biztosítson a teljes nyomástartományban. Míg más mentőszerszámok sebessége jelentősen csökken, amikor nagyobb fokú terhelések kezelése érdekében másik fokozatba váltanak, a Holmatro Pentheon szerszámok az ideális, fokozat nélküli sebességgörbén maradnak.

Egyedülálló vezérlés

A Pentheon szerszámok sokkal gyorsabbak, mint a mentőszerszámok korábbi generációi. A szerszámok működési sebessége kettős üzemmódú vezérlő markolattal szabályozható. Ez lehetővé teszi a kezelő számára, hogy a mentési művelet során bármikor válthasson a kétféle üzemmód között:

  • nagysebességű üzemmód a maximális szerszám sebesség elérése érdekében
  • alacsony sebességű üzemmód a szerszámok maximális irányíthatósága érdekében.

Mindkét üzemmódban a működési sebesség proporcionális, vagyis arányos a vezérlő markolat elmozdulásával.

Egyszerű akkumulátor kezelés

 A Holmatro Pentheon eszközökkel az akkumulátorkezelés ugyanolyan egyszerű, mint a csatlakoztatás! Az akkumulátor a szerszámon is tölthető. Ez azt jelenti, hogy az akkumulátorokat nem kell állandóan cserélgetni. A szerszám és a töltő egyszerű csatlakoztatása után a teljes töltési folyamat önszabályozó. A szerszám akkumulátora mindig elsőbbséget élvez a töltőn lévő akkumulátorral szemben. Először a szerszám akkumulátora töltődik fel 100%-ra, ezt követően kezdődik el a töltőn lévő akkumulátor töltése. Egyetlen konnektorból táplálva három töltő kapcsolható sorba. Ez lehetővé teszi, hogy összesen 6 akkumulátor – mindenféle beavatkozás nélkül – automatikusan feltölthető és folyamatosan kondicionálható legyen.

Elérhető Pentheon szerszám modellek

 A Pentheon sorozat jelenleg a következő eszközökből áll:

 Kiváló tapadást biztosító, új feszítőcsúcsok

 A feszítőszerszám csúcsainak mindkét oldalán hegyes fogak vannak, amelyek ’beleharapnak’ az anyagba. A fogak középső sora magasabb, mely azonnali megmarkolást eredményez. A külső fogak felváltva ellentétes irányba mutatnak, ami kiváló tapadást tesz lehetővé a teljes feszítési / szorítási tartományban. Az összekapcsolódó profil pedig csökkenti a beillesztési méreteket.

Intelligens mentőhenger hosszabbítás

A Pentheon sorozat újabb felhasználóbarát tulajdonsága a teleszkópos feszítőhenger intelligens hosszabbíthatósága. Amint az opcionális hosszabbító csövet csatlakoztatjuk, a mentőhenger automatikusan visszaszabályozza a feszítőerejét az elérhető maximális (1804 mm-es) távolságnak megfelelően. Ennek a megoldásnak köszönhetően egyetlen kompakt Holmatro mentőhenger használható minden alkalmazáshoz, beleértve a nagy távolságú keresztirányú feszítéseket is.

További tulajdonságok és előnyök

 A Pentheon mentőeszközöknek sok más egyedi tulajdonsága és előnye is van, többek között a hőmérséklet-szabályozási technológia (amely lehetővé teszi a rendkívül forró körülmények közötti mentést) és a víz alatti használhatóság.